Zaai een bos

Op zondagnamiddag 22 november organiseren de Kinderklimaatambassadeurs van Meerhout, Juul en Marie, een boomzaaiactie. Lokaal bestuur Meerhout wil hier graag aan meewerken!

Juul en Marie ontwierpen een affiche en maakten een promotiefilmpje dat verspreid is naar de scholen en te vinden is op sociale media.

Juul en Marie zochten zaden en roepen op om mee te zaaien.

Op de zaaidag moeten er enkele werkjes gedaan worden: gaatjes geprikt, zaadjes erin, gaatjes terug dicht en alles afdekken met herfstbladeren. Er zal materiaal van de gemeente aanwezig zijn, maar iedereen mag een stok om gaatjes te prikken meebrengen, een hark, een riek en/of een kruiwagen.

Omwille van de corona-pandemie beperken we de inschrijvingen tot 20 kinderen per uur, gespreid over 3 uren (13-16 uren). De kinderen worden afgezet en opgehaald. Ze worden niet vergezeld door de ouders.

Hetperceel waarop we zaaien is gelegen tussen de Engstraat en de Kleine Engstraat, net achter de atletiekpiste, maar wel enkel te bereiken via de Engstraat. er zullen vlaggen staan om het aan te duiden.

HierbijĀ  de oproep van Marie en Juul.

Inschrijven

Schrijf snel in via deze link.

Gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2020 8.41 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.