Zorgverleners krijgen eerste coronaspuitje in vaccinatiecentrum De Waai

Vandaag kregen 100 zorgverleners van Geel, Laakdal en Meerhout een eerste dosis van het coronavaccin toegediend in vaccinatiecentrum De Waai. Voor het vaccinatiecentrum waren dit de allereerste bezoekers. Volgende week woensdag komen er 200 zorgverleners langs voor een spuitje.

100 zorgverleners van Geel, Laakdal en Meerhout bezochten deze ochtend en middag vaccinatiecentrum De Waai voor een coronaspuitje. Hiermee zijn de eerste vaccins in De Waai officieel gezet. De levering van de coronavaccins verloopt trager dan verwacht. Hopelijk verlopen de volgende leveringen van de vaccins beter, zodat er in de loop van maart gestart kan worden met het vaccineren van de 65-plussers. 

Goede start 

Het vaccinatiecentrum in Geel heeft een poule van achthonderd medewerkers en vrijwilligers ter beschikking. Zij krijgen de nodige opleiding voor ze effectief aan de slag gaan. Vandaag was er een twintigtal medewerkers aan het werk in het vaccinatiecentrum. Twee centrumverantwoordelijken keken toe op een goed verloop van het vaccinatieproces. Het enthousiasme is groot om eindelijk van start te kunnen gaan met de vaccinatiecampagne. 

Tweede vaccinatiedag op woensdag 

Woensdag 24 februari komen opnieuw tweehonderd zorgverleners langs voor een coronavaccin. Dan werken de medewerkers van het vaccinatiecentrum op twee vaccinatielijnen. Vandaag was er slechts één vaccinatielijn nodig. Volgende week verwachten we een levering van tweehonderd vaccins voor de volgende bezoekers tijdens de eerste week van maart.  

Gepubliceerd op vrijdag 19 februari 2021 18.35 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.