‘1.001 bomen’ om onze gemeente groener te maken

Meerhout neemt dit najaar deel aan de actie ‘1.001 bomen’ in samenwerking met IOK. Om onze gemeente groener te maken, kan elk gezin een gratis boom bestellen.

Het gaat zowel om loof- als fruitbomen in halfstam en hoogstam. Bovendien kan je ook uit enkele struiken en kleine bomen kiezen zodat voor elke grootte van tuin een aanbod voorzien is.

Met het project ‘1.001 bomen’ wil de gemeente iedereen aanzetten om meer te genieten van bomen én ook om allemaal samen te zorgen voor meer bomen… en dat mogen er gerust meer dan 1.001 zijn!

Wetenschappelijk onderzoek is unaniem: we zijn gezonder en we voelen ons gelukkiger en minder gestresseerd als we in een groene omgeving vertoeven. Ook voor het klimaat en de luchtkwaliteit zijn bomen meer dan welkom. Een boom neemt jaarlijks gemiddeld 20 kg CO2 op uit de lucht en produceert zelf evenveel zuurstof als 10 mensen op een heel jaar inademen. Dat al die bomen er zijn maar ook dat ze er blijven, beschouwen we soms als vanzelfsprekend. Het project ‘1.001 bomen’ wil inwoners op een speelse wijze bewust maken van het belang van bomen in onze gemeente en iedereen motiveren om zelf mee te bouwen aan een groene toekomst. Want de boom van morgen, die plant je natuurlijk vandaag.

Praktisch

De deal is eenvoudig: de gemeente geeft een boom, jij steekt hem in de grond. Tegelijkertijd kan je extra plantgoed bestellen via ‘Behaag onze Kempen’. Je plantgoed en gratis boom bestellen kan van 1 september tot en met 20 oktober via www.iok.be/1001bomen. Je bestelling afhalen kan op zaterdag 19 november. Bij je bestelling kan je jouw afhaallocatie en -uur kiezen.  

Bestel jouw gratis boom

Gepubliceerd op dinsdag 23 augustus 2022 11.59 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.