beeld Veilig Nest

't Volderke is een vzw in Meerhout die zorgt voor specifieke opvang en ondersteuning van volwassenen met ernstige fysieke beperkingen. Naar aanleiding van de bouw met drie woonunits in de Weegbreestraat vroeg de raad van beheer aan Marc Janssens om een ontwerp te maken voor een kunstwerk. Uit de verschillende voorontwerpen viel de keuze op een beeldje van een menselijk figuur met een huisje op zijn rug. Het typeert de geest waarin ’t Volderke werkt en kreeg dan ook de toepasselijke naam Veilig Nest. ’t Volderke wil immers een gezinssituatie creëren voor haar bewoners en hen een veilige thuishaven bieden. 
 

Het beeld werd in brons gegoten zodat het door de tijd een natuurlijke patine krijgt. Het kunstwerk werd op een bakstenen sokkel geplaatst met een arduinen dekplaat in het groenperkje aan de hoofdingang van het gebouw. Het beeld is ongeveer een meter hoog en weegt 70 kilogram. 
 

Marc Janssens is een rasechte Meerhoutenaar en bezeten van kunst en vormgeving. Hij volgde de opleidingen plastische kunsten, toegepaste grafiek en beeldhouwen in Antwerpen en Mol. Sinds 2008 is Marc voltijds als kunstenaar aan het werk. 

 

Je kan het beeld gaan bewonderen in de Weegbreestraat.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.