fair trade gemeente

In het voorjaar 2016 is vanuit de werkgroep Meerhoutse Ontwikkelingssamenwerking (MOS) gestart om voor Meerhout de titel FairTradeGemeente binnen te halen. Er werd een enthousiaste trekkersgroep met vrijwilligers gevormd. 

Op 17 mei 2016 ondertekende het Meerhouts gemeentebestuur de resolutie FairTradeGemeente. Hierdoor geeft het bestuur te kennen dat er bij de aankoop van producten steeds aandacht zal zijn voor de prijs die de producenten, in ontwikkelingslanden en lokaal, voor hun product krijgen en de arbeidsomstandigheden. Er wordt fairtradekoffie geschonken en er is fairtradesuiker voor bij de koffie. 

Inmiddels hebben alle Meerhoutse scholen, verschillende bedrijven, winkels, horecazaken en verenigingen zich reeds geëngageerd rond dit thema. Alle criteria werden op korte tijd verwezenlijkt en fair trade leeft in Meerhout. 

Op de streekproductenmarkt van zondag 10 september 2017 werd de titel feestelijk in ontvangst genomen. Het harde werk van de trekkersgroep en het engagement van vele Meerhoutenaren werd beloond. Ook in de toekomst blijft de trekkersgroep en het gemeentebestuur fair trade in de kijker zetten. 

Alle info vind je op de website van de trekkersgroep.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.