herinrichting Schoolstraat

Eénrichtingsverkeer¬†

Om van de schoolomgeving van de gemeentelijke basisschool De Duizendpoot een veilige omgeving te maken, werd er éénrichtingsverkeer ingevoerd. Dit geldt ook in de Oude Vorstsebaan.

Voor gemotoriseerd verkeer geldt éénrichtingsverkeer in Schoolstraat tussen Boerenkrijglaan en Beerstraat. Met andere woorden: je kan enkel vanaf Boerenkrijglaan of Aardbezienstraat de Schoolstraat inrijden met je auto, vrachtwagen, je brommer of speed pedelec.

In Oude Vorstsebaan zal dit in omgekeerde richting gelden, namelijk éénrichtingsverkeer van Beerstraat richting Aardbezienstraat.

Verderop in Oude Vorstsebaan en Schoolstraat is nog wel tweerichtingsverkeer mogelijk.

Fietsers, uitgezonderd speed pedelecs, en voetgangers mogen overal in beide richtingen blijven rijden of wandelen.

Argumentatie

Het lokaal bestuur heeft gekozen voor deze rijrichting omdat:

  1. Het zicht op de Beerstraat vanop het kruispunt Schoolstraat-Beerstraat beter is bij het uitrijden dan bij het uitrijden van het kruispunt Oude Vorstsebaan-Beerstraat. We zijn ons er hierbij van bewust dat de veiligheid op het kruispunt Schoolstraat- Beerstraat niet optimaal is met het dubbelrichtingsfietspad en de nabijheid van het kruispunt met de St. Trudoweg. We bestuderen momenteel hoe we dit kruispunt echt veilig kunnen maken. 
  2. De wachtrij met de huidige verkeersintensiteit bij het inrijden van Schoolstraat te lang zou worden met een grote kans op doorgangsproblemen op het kruispunt met verkeerslichten verderop (Markt). We moeten hierbij ook denken aan de doorgang van de hulpdiensten, die we ten allen tijde voor hen moeten vrijwaren.

Uitbreiding zone 30

De zone-30 werd uitgebreid van Schoolstraat en Oude Vorstsebaan naar een gedeelte van Aardbezienstraat, Boerenkrijglaan en Eikenboomlaan.

December 2023: infosessie bewoners Schoolstraat

Op 19 december nodigden we de inwoners uit van de Schoolstraat om hen het ontwerp te tonen voor de vernieuwing van de straat. Die focust op een veilige, leesbare, comfortabele en groene inrichting op maat van wie er woont en werkt of naar de sportvereniging en school komt.

De presentatie vind je hieronder.

 

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.