historische straatnaamborden

In vijftig Meerhoutse straten staan historische straatnaamborden. Onder de straatnaam staat een tekst met de verklaring waarom de straat deze naam kreeg. Dat kan bijvoorbeeld zijn door gebeurtenissen die er in het verleden plaatsvonden, mensen die er woonden of planten die er groeiden.

Het lokaal bestuur werkte hiervoor samen met VVV-Meerhout en de heemkundige kring Meerhouts patrimonium.

  • VVV-Meerhout bekeek het project vanuit toeristisch oogpunt. Er werd onder andere rekening gehouden met de locatie van de wandelpaden.
  • De heemkundige kring zocht interessante straatnamen uit, deed grondig opzoekingswerk naar de verklaring van de straten en leverde de teksten.
  • Igor Verpoorten, een Meerhouts kunstenaar, maakte voor tweeëndertig straten een illustratie. De borden werden gefabriceerd door HR Groep uit Retie.

De zeven gemeenten van het Leadergebied Midden-Kempen beweegt! sloegen de handen in elkaar voor dit project.

Ook in Balen, Geel, Lille, Kasterlee, Retie en Vorselaar verschenen dergelijke borden. Het doel van dit initiatief bestaat erin de dorps- en gehuchtidentiteit van het Kempens platteland te versterken. Het project wordt hoofdzakelijk betaald door Leader, een Europees subsidiëringprogramma.

Er werd een boekje samengesteld waarin de straatnaamborden van de zeven gemeenten, met hun verklaring, werden opgenomen.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.