Plattelandsroute Langs 't Geleeg

Langs 't Geleeg is een fietsroute van 20 kilometer die je doorheen onze 4 parochies voert en je laat kennismaken met de verschillende landbouwbedrijven, de Meerhoutse molens en andere waardevolle plekjes. Je pikt onderweg ook wat van het Meerhouts dialect op.

Van boerenstiel naar landbouwbedrijf

Door deze fietsroute te volgen leer je heel wat over de hedendaagse landbouw in onze gemeente. De aantrekkelijke infopanelen informeren je over de activiteiten die zich binnen het bedrijf afspelen, maar blikken tegelijkertijd terug naar het vroegere boerenleven.

Speel educatief

Naast volwassen recreatievelingen, vormen schoolkinderen ook een belangrijke doelgroep. Alle informatie wordt daarom op een speelse manier gepresenteerd.

In 't Merrets

Om ons rijke dialect niet verloren te laten gaan, is een deel van het infobord in het Merrets, het Meerhouts dialect, opgesteld.

De route kwam tot stand in samenspraak met vertegenwoordigers van de sectoren landbouw, toerisme en heemkunde. Het project werd goedgekeurd voor Europese subsidies in het kader van de plattelandsontwikkeling.

Praktisch

Er zijn 2 startplaatsen:

  • De Vlessenhoeve, Oude Baan, Meerhout
  • het Merrets Ijshoeveke, Rooiaarde, Meerhout

Audiofragmenten, brochure en doe-boekje

Hieronder kan je de audiogids, de brochure en het doe-boekje downloaden.

De audiogids is ook te beluisteren via het YouTube kanaal van Lokaal Bestuur Meerhout.

Op elk bord kan je een QR-code vinden die gelinkt is aan de afzonderlijke fragmenten. Zo kan je heel gemakkelijk alle info in het echte Merrets horen.

De brochures zijn verkrijgbaar in de toeristische infopunten.

De brochure bevat de tekst in het algemeen Nederlands dat op de infoborden langsheen de route in het Meerhoutse dialect werd gedrukt. Het doe-boekje is leuk voor kinderen.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.