Rolwagenpad

Het rolwagenpad is een rolstoelvriendelijk pad van 4,3 kilometer in een groene omgeving. Het is heerlijk vertoeven langs de Grote Nete. Je passeert er onder meer Kapel Heilig Graf, visvijver 't Gewad en de Homberg. Enkele bruggetjes over de Grote Nete werden enkele jaren geleden ook helemaal vernieuwd door de Vlaamse Milieu Maatschappij in functie van dit rolwagenpad.

De route is afgepijld met kenmerkende oranje bordjes en start aan de bibliotheek van Meerhout. Alle nodige informatie vind je daar op het infobord. Onderweg zijn verschillende rustpunten voorzien voor begeleiders. Er werden aan de visvijver 't Gewad ook extra picknickbanken voorzien specifiek voor mensen in een rolwagen. 

Met de rolwagen ben je zo'n 1,5 uur onderweg. Het pad is grotendeels verhard. Het rolwagenpad is ook mee opgenomen in het wandelboekje 'Wandelen in Meerhout'.

Het rolwagenpad werd op 26 mei 2024 plechtig geopend in het bijzijn van 't Volderke en de woonzorgcentra in Meerhout.

voor wie?

Het rolwagenpad is een vrij toegankelijk pad, dus iedereen kan het betreden. Specifiek werd het rolwagenpad in het leven geroepen voor mensen in een rolstoel die ook graag in de natuur vertoeven op een zo drempelvrij pad. 

meer info

Meer info kan je vinden in het gemeentelijk wandelboekje 'Wandelen in Meerhout' waarin ook het rolwagenpad mee werd in opgenomen.

Op de website van Toerisme Provincie Antwerpen kan je ook alle andere rolstoelvriendelijke wandelingen terugvinden: Routes (routeyou.com)

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.