RSS

Een RSS-feed zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste berichten, zonder dat je daarvoor telkens de website hoeft te bezoeken. Dat is handig en bespaart tijd.

Wat is RSS?

RSS staat voor Really Simple Syndication, eenvoudige gelijktijdige publicatie. RSS zorgt ervoor dat telkens als een bericht wordt toegevoegd aan de website je een automatische waarschuwing krijgt. Het maakt zo informatie beschikbaar voor een groot bereik van afnemers.

Waarom is RSS handig?

Informatie lezen via een RSS-lezer bespaart de gebruiker surf- en zoektijd. De RSS-feeds (RSS-bestanden) zijn bedoeld voor internetters die snel en gericht op de hoogte willen zijn van het actuele aanbod in hun interessegebied op internet.

Wat heb ik nodig voor RSS?

Door middel van een RSS-reader (RSS-lezer) of met behulp van de meeste browsers kan je je abonneren op een RSS-feed. Je kiest na installatie van de reader of na het toevoegen als 'bookmark' of bladwijzer in je browser welke feed je wil ontvangen. Het resultaat is een opsomming met enkel de titels van de actuele berichten. Door zo een titel aan te klikken surf je naar de inhoud ervan op de website van de RSS-aanbieder.

Feedreaders

Er zijn veel (gratis) feedreaders beschikbaar. Het kan een los programma zijn, maar veel browsers hebben ook een ingebouwde feedreader: Opera, onder de noemer 'nieuwsstromen', Mozilla Firefox onder de noemer 'live bookmarks', Safari en Internet Explorer 7. Ook zijn er online feedreaders, zoals Google Reader, die het mogelijk maken vanaf elke computer je persoonlijke webfeeds te bekijken.

In sommige e-mail programmas, zoals Microsoft Outlook (vanaf versie 2007) en Mozilla Thunderbird, kunnen ook RSS feeds worden aangemeld, zodat de gegevens van de webfeed automatisch in de mailbox verschijnen, of in een daarvoor geselecteerde map. Voor eerdere versies van Outlook kan je een gratis tooltje downloaden. Hiermee kan je de RSSfeeds in een Outlookmap naar keuze laten toekomen.

www.meerhout.be biedt RSS-feeds aan

Wil je de nieuwsberichten van Meerhout kort op de voet volgen? Dan kan je je abonneren op:

https://www.meerhout.be/nieuws/rss

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.