speelstraten

Iedereen heeft ruimte nodig om de bewegen. Vooral kinderen moeten zich kunnen uitleven en ontplooien in hun nabije omgeving. Helaas is de publieke ruimte om dit te doen eerder beperkt.

Vroeger was de straat de plaats voor sociaal contact en ontspanning. Kinderen konden er onbezorgd en veilig spelen, jong en oud sloegen een praatje op straat … Dit is vandaag niet meer zo voor de hand liggend. Als lokaal bestuur willen we de mogelijkheid bieden om speelstraten te organiseren zodat kinderen op bepaalde plaatsen opnieuw veilig op straat kunnen spelen.

voorwaarden

In een speelstraat zijn de kinderen de koning van de straat, maar ook ouders en buurtbewoners kunnen er elkaar ontmoeten of leren kennen. Doorgaand verkeer is niet toegelaten.

Voetgangers, fietsers en automobilisten die in de straat wonen of in de straat een garage hebben, hebben wel toegang tot de straat, maar de kinderen blijven er baas.

procedure

Het lokaal bestuur van Meerhout heeft een reglement voor de organisatie van speelstraten opgemaakt. Niet elke straat komt immers in aanmerking.

De speelstraten kunnen door de bewoners van de straat zelf georganiseerd worden tijdens de zomervakantie. Daarvoor vul je het aanvraagformulier in.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.