Muziek

Repetitieruimte

Wist je dat Meerhout beschikt over een repetitieruimte, waar je als beginnende of gevorderde artiest of band terecht kan? In Jeugdcentrum De Kater (Sportlaan 18) kan je terecht in de repetitieruimte. Hiervoor neem je met de vrijetijdsconsulent contact op via jeugd@meerhout.be of via 014 24 70 52.

Meer info: https://www.meerhout.be/jeugdcentrum-de-kater

Ook in de buurgemeenten kan je terecht in hun repetitieruimten:

Gemeentelijke muziekevenementen

  • Kattenfeesten
  • Kioskconcerten
  • MAK
  • Nieuwjaarsconcert cultuurraad

Klik hier voor een overzicht van alle Meerhoutse evenementen: https://www.meerhout.be/events 

Erkende muzikale verenigingen

Meerhout beschikt over tal van muziekverenigingen, harmonieën en zangverenigingen. Een volledig overzicht vind je hier:

Academie voor muziek, woord en dans

Afdeling muziek in Meerhout voor kinderen tot het 6de leerjaar.

Meer info en een volledig aanbod: https://amwd.geel.be/

Jouw Magazine

De rubriek "jouw magazine" wordt ingevuld door de Meerhoutse burger. In deze rubriek wordt een plekje voorzien voor een mooie foto die je nam, een vraag waar je mee zit, een bedenking die je maakt, enz.

Heb je als beginnende muzikant bijvoorbeeld je eerste cd net gelanceerd of heb je een geweldig optreden gegeven of wil je jezelf of je band in de picture zetten. Dan kan dat via deze rubriek.

Het enige wat je hiervoor moet doen is een foto insturen (2450x1600 pixels) met je contactgegevens en je boodschap/uitleg bij de foto naar communicatie@meerhout.be

Cultuurraad

Wil je graag zelf mee het muziekbeleid in Meerhout uitbouwen en de stem van de (individuele) muzikanten en bands vertegenwoordigen? Stel je dan kandidaat voor de cultuurraad. Bezorg je motivatie via mail aan de cultuurbeleidscoördinator (cultuur@meerhout.be). 

Meer info vind je hier: https://www.meerhout.be/cultuurraad

Culturele locatiezoeker Stuifzand

De culturele locatiezoeker van Stuifzand is een tool die je kan helpen om in de gemeenten Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie een zaal te vinden voor jouw culturele activiteit. Kijk op www.stuifzand.be/culturele-infrastructuur en geef bij "filter" aan wat je nodig hebt en vind wat je zoekt. 

Bovenlokale organisaties

Vi.Be- platform

Als band, soloartiest, DJ of producer kan je op het Vi.BE platform jezelf registeren. Hiermee heb je vrije toegang tot airplay, speelkansen en media-exposure. Deelnemen kan met één klik en het is toegankelijk waar je ook bent. Het beste van al: VI.BE platform is helemaal gratis.

Registreren kan via: https://vi.be/platform/vibe/profile/create

Cultuurloket

Cultuurloket zorgt voor zakelijke ondersteuning voor de cultuursector: https://www.cultuurloket.be/zakelijke-ondersteuning-voor-de-cultuursector

MyUnisono

Via MyUnisono kunt u uw aanvraag voor de Billijke vergoeding samen met uw Sabam-aanvraag indienen. Ook de facturatie gebeurt samen.

meer info

Aanspreekpunten binnen lokaal bestuur Meerhout

Repetitieruimte in Jeugdcentrum De Kater: team vrije tijd, t.a.v. vrijetijdsconsulent - jeugd@meerhout.be - 014 24 70 52

Overige: team cultuur, t.a.v. cultuurbeleidscoördinator - cultuur@meerhout.be - 014 24 99 28

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.