gewond of dood dier gevonden?

Loslopend of aangereden gezelschapsdier zoals hond en kat

Meld een loslopend gezelschapsdier aan de lokale politie op het nummer 014 56 47 00.

Voor zwerfkatten werkt het lokaal bestuur samen met Zwerfkattenproject Meerhout vzw. Je neemt best rechtstreeks contact op met de vrijwilligers. Dat kan via een e-mail naar zwerfkat.meerhout@gmail.com of door een berichtje te sturen via de facebookpagina van de vzw.

Gewonde vogels of wilde dieren

Vind je een gewonde vogel of wild dier?

Meld dit rechtstreeks aan het Vlaams Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC) Neteland op het nummer 014 51 40 41.

Voor bepaalde dieren zijn er aparte meldpunten. Alle informatie hierover vind je op de website van Vlaanderen. Het gaat dan over een boommarter, bever, bunzing, das, hermelijn, Amerikaanse nerts, lynx, muntjak, otter, stinkdier, wezel, wasbeer, wasbeerhond, wilde kat, wolf of everzwijn.

Dood dier

Meld het hier of via e-mail aan milieu@meerhout.be

Een medewerker komt ter plaatse om vast te stellen of het dier een eigenaar had. Wanneer het dier een chip draagt waarvan de informatie niet wordt afgeschermd of een halsband met adresgegevens, wordt de eigenaar op de hoogte gebracht van het spijtige nieuws.

Als er een gevaar is voor de veiligheid van de weggebruikers, verwittig dan zeker de politie op het noodnummer 112.

Chip je dieren

Wanneer je een dier vindt, controleren de medewerkers van het lokaal bestuur altijd of het dier voorzien is van een chip. Wanneer de informatie op de chip niet afgeschermd is, wordt contact opgenomen met de eigenaar van het dier.

De politie of dierenopvangers zorgen zo snel mogelijk voor een hereniging met de eigenaar.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.