Laadpalen elektrische wagens

Een eigen laadpaal is altijd de beste keuze

Je bent altijd het beste af als je thuis zelf een laadpaal of laadbox voorziet:

De energieprijs ligt lager.

Het laadpunt bij je thuis is altijd beschikbaar.

Heb je zonnepanelen? Dan kan je de opgewekte stroom onmiddellijk op de wagen laden. Dat is voordeliger dan je energie-overschot op het net te zetten.

Publieke laadpalen 

Meerhout telt 11 locaties met telkens 2 publieke laadpunten:

  • op centrumparking Eikenboomlaan (2 laadpalen), 1 laadpunt voor Cambio deelwagen
  • op de parking aan de kerk in Zittaart
  • op de parking aan de kerk in Gestel
  • op de parking in de Sportlaan
  • op de parking in Molenberg
  • aan de bib
  • aan de petanquepleintjes bij het Molenveld
  • op de parking in Zilderij
  • aan de kerk van de Berg
  • op de parking in de Prinskensmolenweg.
  • voor het gemeentehuis, 1 laadpunt voor Cambio deelwagen

Op www.mow.vlaanderen.be/laadpalen vind je de locaties van alle gekende publieke en semi-publieke laadpunten in Vlaanderen.

Opgelet!

Semi-publieke laadpunten zijn niet altijd toegankelijk, of kunnen extra beperkingen hebben. Deze semi-publieke punten zijn vaak eigendom van bedrijven. Zij dienen voornamelijk voor het laden van dienstvoertuigen, bedrijfswagens of wagens van personeel, klanten of bezoekers. Informeer bij de eigenaar of je daar kan opladen.

Betaalmogelijkheden 

Betalen aan de laadpaal is het gemakkelijkste met je smartphone via een betaalapp. Op de laadpaal vind je de instructies. Meestal kan je ook met een laadpas betalen, maar dan moet je nakijken welke laadpas toegang geeft tot welke laadpalen en tegen welke prijs. De laadpas kan extra kosten geven, kosten die je niet betaalt als je met een app werkt.

Verkeersborden en parkeerregels 

Lokaal bestuur Meerhout heeft de meeste parkeerplaatsen aan de publieke laadpalen gereserveerd voor het effectief opladen van elektrische voertuigen.

Dit is duidelijk gemaakt door het blauwe verkeersbord met de letter P en een stekker. Hier mag je enkel gaan staan om je wagen op te laden. Het onderbord geeft de parkeertijd weer.

In Meerhout staan sinds kort enkele Cambio Deelwagens. Dit is een makkelijk en goedkoop alternatief voor wie maar af en toe een (tweede) wagen nodig heeft. Op de parkeerplaatsen met een onderbord 'autodelen' mogen enkel elektrische deelwagens parkeren.

Geen laadpunt in de buurt?

Is er geen laadpunt bij jou in de buurt, en kan je zelf geen laadpaal plaatsen? Dan kan je een laadpaal aanvragen via www.vlaanderen.be/publieke-laadpaal-aanvragen. De Vlaamse overheid bekijkt of er een publieke laadpaal op maximum 250 meter van je deur geplaatst kan worden. Deze laadpaal is uiteraard publiek en voor iedereen toegankelijk. Dat is dus zeker geen persoonlijke laadpaal! Dit aanvragen kost je helemaal niks. De laadpaaloperator draagt alle investeringskosten, enkel de energie die je laadt moet je uiteraard wel betalen.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.