leegstaande en/of verwaarloosde woningen

LeegstandĀ 

Woningen en gebouwen staan soms gedurende lange tijd leeg. Als eigenaar van een dergelijk pand loop je niet alleen mogelijke huurinkomsten mis, maar zie je misschien ook de waarde van het pand dalen door verloedering. Dit heeft dan weer een negatieve impact op de leefomgeving en vormt een gemiste kans voor gezinnen die op zoek zijn naar een woning.

Als je woning opgenomen is in het leegstandregister, moet je een leegstandsheffing betalen. Er zijn verschillende redenen waardoor een pand leegstaand kan zijn. Voor een aantal van die redenen is een vrijstelling van heffing mogelijk. Een overzicht van de eventuele acties die je kan ondernemen (beroepsprocedure, schrapping en vrijstelling) vind je hieronder in het gemeentelijk reglement over de leegstand van gebouwen en woningen.

Verwaarlozing

Woningen en gebouwen kunnen verwaarloosd worden. De waarde van het pand zal dalen door verloedering. Dit heeft dan weer een negatieve impact op de leefomgeving en vormt een gemiste kans voor gezinnen die op zoek zijn naar een woning.

Als je woning opgenomen is in het verwaarlozingsregister, moet je een verwaarlozingsheffing betalen. Er zijn verschillende redenen waardoor een pand verwaarloosd kan zijn. Voor een aantal van die redenen is een vrijstelling van heffing mogelijk. Een overzicht van de eventuele acties die je kan ondernemen (beroepsprocedure, schrapping en vrijstelling) vind je hieronder in het gemeentelijk reglement over de verwaarlozing van gebouwen en woningen.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.