meerjarenplan 2020-2025

Meerjarenplan 2020-2025: 6 beleidsdoelstellingen, 30 actieplannen en 224 acties

Het meerjarenplan van Meerhout is ambitieus. Het bestuur heeft 6 beleidsdoelstellingen geformuleerd die het wil realiseren in de komende jaren. Deze 6 vloeien voort uit de doelstellingen die eerder werden geformuleerd tijdens de 3 strategische dagen waarbij meerderheid, oppositie en administratie samen debatteerden over de toekomst. Een unicum, want voorheen gebeurde dat enkel met meerderheid en administratie. Deze beleidsdoelstellingen vormen de kapstok voor verdere actieplannen en acties.

Na deze driedaagse werkten 6 werkgroepen de eerder geformuleerde doelstellingen verder uit. Vertegenwoordigers uit zowel administratie, politiek en belangenorganisaties maakten deel uit van de groepen. Actieplannen en acties werden ontwikkeld en indicatoren werden toegewezen. Elke actie werd financieel vertaald om de impact op de financiën zichtbaar te maken. Aan de hand van deze indicatoren volgt het lokaal bestuur nauwgezet op of een actie of actieplan verwezenlijkt is.

Aandachtspunten

Duurzaamheid, groen, verbondenheid, handhaving en mobiliteit blijven ook in dit meerjarenplan aandachtspunten. Verder wil Meerhout ook inzetten op een toegankelijke en klantgerichte dienstverlening.

Hoe meten we of dit beleid werkt?

Het bestuur doet er alles aan om zijn ambitieuze doelen te behalen en dankt ook alle inwoners, experten, adviesraden en medewerkers bij het tot stand komen van dit meerjarenplan.

Naast een goed plan, onderzoekt een sterk beleid ook of de ingrepen en keuzes efficiënt zijn. Daarom zijn er aan iedere beleidsdoelstelling indicatoren gekoppeld die aantonen of de doelstelling haar doel bereikt heeft of moet bijgestuurd worden.

theme-sub-title

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.